Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Buzzie komt zo!

Geplaatst op: 12 feb 2016

De markt verandert iedere dag en ik als ondernemer wil mij overal en altijd razendsnel aanpassen om mee te kunnen blijven doen. Iedere nieuwe verrassing brengt weer een nieuwe uitdaging met zich mee. Dat is het moment dat mijn handen gaan jeuken en er altijd heel veel nieuwe ideeën ontstaan. Welke oplossing bedenken we nu weer voordat de volgende op ons pad komende, in eerste instantie vervelende, aanpassing komt van bijvoorbeeld onze leveranciers.

Gratis

De afgelopen weken stond het gratis thuisbezorgen door webshops stevig ter discussie en dit haalde alle media. Van verschillende kanten kwamen berichten als; onze buren zijn altijd boos over de hoeveelheid pakjes die zij voor ons ontvangen en het ene naar het andere busje rijdt de straat in.

Boze buren

‘Gratis thuisbezorgen leidt tot meer verkeersdrukte in de straat’, zo schreef de Telegraaf.  De krant luidde het ‘einde van gratis thuisbezorging in’ op basis van een gesprek met logistiek expert Walther Ploos van Amstel. ‘Sommige mensen krijgen wel vijf keer per dag iemand aan de deur. Al die verschillende bestelbusjes, dat kost handenvol geld’, aldus Ploos van Amstel. Overigens is hij een goed betaalde adviseur van PostNL, dus moet ik niet alles te serieus nemen.

Innovatie gebrek

Ik denk dat dit niets met gratis thuisbezorging te maken heeft. Het is een gunst van de leverancier, de consument weet precies waar hij aan toe is. De in de media genoemde aspecten zijn het gevolg van een verouderd logistiek systeem.

Buzzie komt zo, Buzzie komt zo

Onze nieuwste vinding is nu dat we ons wederom aanpassen aan de veranderingen in de branche en zelf gaan rijden om pakketten af te halen. We rijden met een opvallend Buzzie met studenten op vaste tijden en hebben fantastische reacties. Deze pakketten consolideren we in ons warehouse om ze vervolgens met de beste pakketvervoerders in het segment mee te geven. Het zal de klant verder worst zijn wie dat doet, als het maar geleverd wordt op de afgesproken tijd en plaats. Heb jij onze BUZ bus al zien rijden?

Bakfiets bezorging of zelfrijdend Busje

Kijk naar het buitenland, daar werken ze met urban boxes, city hubs, drones en pakketkasten aan huis. Doordat de logistieke sector zich niet aanpast, ontstaan problemen, onder andere voor het milieu. Dat moet opgelost worden en wij denken daar hard over mee. In België groeit Bubble Post, die met fietsen de stad in gaat en o.a. voor Nespresso aflevert, als kool. En dan de nieuwe patent van Google; de zelfrijdende bezorgbusjes, waarbij klanten de kluisjes in de bus met code, NFC of creditcard kunnen openen.

Op naar het volgende nieuwe idee, wie het heeft mag het zeggen!

Rik Balder, Boekuwzending.com