Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Iedere dag 2 procent beter

Balder Logistiek verdwijnt, Boekuwzending.com verschijnt

Geplaatst op: 21 sep 2015

Ik ga vaak naar presentaties van gevestigde ondernemers, maar vooral vind ik het leuk om te gaan naar lezingen van oud top sporters of coaches, omdat de link met top ondernemers heel groot is. 1 van de betere lezingen is die van Marc Lammers, die op een heel enthousiaste wijze verteld over de innovatieve manieren die hij gebruikte om "zijn meiden" Olympisch Kampioen te laten worden. Marc Lammers is het voorbeeld van een modern type coach. Hij was 8 jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Daarvoor was hij, op jonge leeftijd, coach van Spanje en was zelf tevens een verdienstelijk hockeyer.

Ik kopieer in het dagelijks management de Marc Lammers wijze, ieder dag doen we het 2% beter. Hoe dan?

Eigenlijk is het heel simpel, want als je zorgt dat er maar iets 2% beter is dan de dag ervoor en je houdt dat 50 dagen vol, dan heb je ook 100% verbetering.

Als ik kijk naar wat ik allemaal anders heb gedaan de afgelopen jaren dan is dit de weg die wij moeten blijven volgen. Alleen al afgelopen 12 maanden hebben wij de volgende veranderingen doorgevoerd. Wij hebben geinvesteerd in een nieuw tele-sales team dat voor het eerst in onze historie "koude" aquisitie doet naar klanten met pakket zendingen en pallet transport. We zijn een Marketing afdeling gestart. Het CRM is verder door geautomatiseerd, waardoor geen enkele relatie kan ontsnappen aan aandacht van ons gezellige en vakkundige team, maar ook kan niemand meer naar ons bellen, zonder geregistreerd te worden. Ieder telefoontje wordt opgeslagen en kan worden beluisterd voor trainingsdoeleinde. Ieder teamlid heeft een headset gekregen, waardoor dit makkelijker wordt, maar natuurlijk ook ergonomischer. En dit is nog maar een selectie.

Als iedereen meedenkt kunnen wij altijd iets vinden wat 2% beter kan. Binnen 2 keer de telefoon opnemen i.p.v. 3 is al 33% verbetering. 5 berichten op de facebookpagina per maand is al 20% beter dan 4 berichten en ga zo maar door.

De verbetering met de meeste impact dit jaar is de verandering die wij per 1 oktober gaan doorvoeren. Balder Logistiek verdwijnt en Boekuwzending.com verschijnt. Een rigoreuze huisstijl wijziging, maar ook interne werkwijze om onze klanten nog beter te kunnen bedienen, maar eerlijk is eerlijk, ook om nog makkelijker te kunnen doorgroeien.

Wij doen het ook voor onze klanten natuurlijk iedere dag graag 2% beter.

Ik hoor graag hoe jullie het beter gaan doen komende weken!

Rik Balder