Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Leuker leidt tot beter

Geplaatst op: 12 sep 2017

Pas kreeg ik een leuk compliment van een vriendin van ons. Daphne zei: “Ik heb hier een boek voor je en dat past precies bij jullie werkwijze!” Dat het een compliment was, wist ik pas na het lezen van het boek: “Verleuken kan iedereen” van Feike Cats.

Geef je klant ‘’echt’’ aandacht

Het boek begint met leuker leidt altijd tot beter, maar beter leidt bijna nooit tot leuker. Dit is nu precies hoe ik denk dat je met klanten moet omgaan. Het gaat daarbij echt niet om lollig doen, maar om aandacht geven en dankbaar zijn dat je iedere dag weer voor jouw klanten mag werken. Aandacht geven is dan “echt” aandacht geven. Ken je klant bij voornaam, luister actief en reageer altijd super snel.

10 Klanthousiasmetips

Als je focust op kosten, gaat de kwaliteit omlaag. Als je focust op kwaliteit, gaan de kosten omlaag.  Als je niet weet wie je waardevolste klanten zijn, dan is de kans groot dat de verkeerde klanten aandacht krijgen. Beloof minder, kom meer na. De meeste afspraken worden niet te laat nagekomen, maar te vroeg beloofd. Een klant terugbellen is zo eenvoudig, maar hoe vaak vergeet je het? Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo duurt eindeloos. Enthousiaste klanten zijn je beste verkopers. Verplicht jezelf 10 minuten per dag extra aandacht te geven aan de klant en breng je collega’s er toe hetzelfde te doen. Zou je jouw eigen klant willen zijn?

Wat doen jullie allemaal leuke dingen

Vaak krijg ik te horen dat wij vaak van die leuke dingen doen op de zaak. Goed om te horen natuurlijk en het zijn vaak maar simpele dingen. We sturen bijvoorbeeld ouderwets een kaartje bij verjaardagen of bij het ontvangen van een klantenbeoordeling. Juist ook als we een “slechte” beoordeling krijgen doen wij dit en gaan wij direct met de klant in gesprek. We eten hier wekelijks taart, want we vieren ieder succes. We proberen altijd een aanleiding te vinden om iets te vieren.

Batman en Superman

Een ziekenhuis in Amerika liet de glazenwassers zich verkleden als striphelden. De kinderen vonden het fantastisch en waren compleet verrast, maar ook het personeel, de ouders, familieleden en vrienden. Iedereen kreeg er energie van en het werd natuurlijk miljoenen keren doorverteld op social media. Zelfs de TV kwam er op af. Het ging niet meer over de zorg van het ziekenhuis, maar over deze bijzondere actie. Deze actie bleek een enorme impact te hebben op de positieve sfeer en uitstraling van dit ziekenhuis.

Vent Lastig?

Bij een café stond een bord met de tekst: Vent Lastig? Wil hij niet meer winkelen? Loopt hij te zeuren bij de paskamer? Wij hebben de ideale oplossing. De Gratis Echtgenoot Crèche, U laat hem hier achter en wij zorgen gratis voor hem, U hoeft alleen maar de consumpties af te rekenen als u hem ophaalt. Wel voor 01.00 uur! Mooi toch hoe dit café inspeelt op een herkenbaar “probleem”.

Wie nooit meer een klant kwijt raakt, krijgt het vanzelf erg druk

Hoe herkenbaar is het dat je maar bezig bent met de dagelijkse sleur en compleet vergeet om jouw klanten te bellen hoe het gaat, laat staan een bezoekje te brengen. Echt waar, het is veel makkelijker om klanten te houden dan om nieuwe klanten binnen te halen, maar dan moeten we ze wel aandacht geven. Ik plan speciale blokken in om het contact met de bestaande klanten te waarborgen en doe dat iedere week actief.

Ik hoor graag jullie Klanthousiasmetips!

Groetjes,

Rik Balder