Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Martine wordt steeds slimmer

Geplaatst op: 29 mei 2017

Soms moet je jezelf uitdagen en in het diepe gooien. Zo dacht ik al heel lang en heel vaak aan het starten van een studie. Ik werk binnenkort 10 jaar bij Boekuwzending.com, ben veel met mijn kinderen Joshua, Timo en Luca en was er aan toe om iets nieuws te leren.

Dan komt de grote vraag, wat wil ik graag leren? Wat past bij mij? En…. heb ik daar wel tijd voor? Het bleef heel lang bij alleen maar denken aan…

Dan toch eindelijk

Geïnspireerd door collega Robin, ging ik lezen over verschillende cursussen in de marketing. Ik dacht nog laat ik beginnen met een korte cursus, dat leek me handig om een beetje in te komen. Daarna zien we wel verder. Dit plan werd al snel gekaapt door Robin en onze toenmalige marketing stagiair Karin. Je kan beter Nima A doen, daar heb je veel meer aan. Jullie hebben gelijk, dacht ik. En vol goede moed heb ik mij, begin januari, ingeschreven voor de cursus Marketing Nima A, bij de LOI. Omdat ik naast mijn werk, nog een fulltime job thuis heb, namelijk een huishouden, 3 kinderen én een man ;), dacht ik dat het in elk geval handig zou zijn 1 vaste avond in te plannen. Goed bedacht, vond ik zelf.

Gaan met die banaan

De mooie blauwe studiemap kwam al snel binnen en super gemotiveerd ging ik aan de slag. Ik installeer mezelf nu elke dinsdagavond aan de eettafel, kop thee, koekjes en/of chocola erbij en begin te lezen. Ik lees één alinea en denk dan ineens aan een klant, heb ik dat wel goed overgedragen? Is dat pakket wel geleverd? Staat mijn out of office reply wel aan? Hmmmm, wat zijn die M&M’s lekker …

En ik begin weer bij het begin. Oh, daar gaan mijn gedachten weer. Ik moet nog een briefje schrijven voor de juf. Straks niet vergeten de groene bak buiten te zetten. En we moeten niet vergeten oppas te regelen voor… Gek word ik er van!

Focus!

Mijn energielevel is ook helaas niet elke dinsdag hetzelfde. Zo ben ik al een keer boven de map in slaap gevallen… oeps! De week er op besluit ik koffie te drinken na het eten, dat werkt vast. Het leren ging toen best goed, maar vervolgens lag ik tot 02:00 uur wakker. Ook niet ideaal …

Met de dinsdagavond alleen ga ik het dus niet redden. Dit blijkt na 2 dagen werken geloof ik ook niet de perfecte avond te zijn. Elke week probeer ik nu een paar uur extra in te plannen, maar dit lukt gewoon niet altijd. Wil ik net gaan leren, besluit onze jongste dat hij die dag net géén middagslaapje doet. Dan heeft zoon 1 hulp nodig met een spreekbeurt, zoon 2 moet naar de oogarts, dan is er een voetbaltoernooi, er is altijd wel wat.

When you feel like quitting, think about why you started

Was dit een slecht idee? Had ik beter kunnen wachten tot ze alle drie op school zitten? Nee, ik wist dat dit een zwaar jaar ging worden, de tijd ga ik maken, want ik wilde dit graag dus… Ik ga er voor!

Als jullie tips hebben, ik hoor het graag!

P.S. Ik heb dit niet op dinsdagavond geschreven hoor! ;)

Groetjes,

Martine Balder