Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Stage bij Boekuwzending.com, hoe is dat nou...

Geplaatst op: 20 mei 2016

Hoi, mijn naam is Fabian Clemens en sinds 1 februari loop ik stage bij Boekuwzending.com. Vandaag is mijn laatste dag. Wil jij weten hoe ik het beleefd heb, wat ik ervan vond en wat ik allemaal heb gedaan? Lees hieronder dan mijn blog, dan neem ik jou mee in mijn stagetijd.

Van Hogeschool Leiden naar Boekuwzending.com

Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool Leiden. Dit is een opleiding waarbij sales, marketing en ondernemen centraal staan. Marketing vind ik tot nu toe het leukste, omdat je vaak met diverse dingen bezig bent en er altijd nieuwe ontwikkelingen zijn in de marketing.

Via mijn docent kregen wij alle vacatures doorgestuurd, zo ontving ik ook een mail met de vacature van Boekuwzending.com voor een marketing & communicatie stage. Dit leek mij erg leuk, omdat het mij een klein en gezellig bedrijf leek waar ik veel kon leren. Ik schreef direct een mail naar het bedrijf om te melden dat ik interesse had. Ik mocht op gesprek komen en de eerste indruk was gelijk goed.

Weg feestjes, hallo wekker

In het begin moest ik aan één ding vooral heel erg wennen. 4 dagen in de week om 7 uur opstaan. Nou klinkt dat voor werkende mensen natuurlijk helemaal niet heel vroeg, maar als student ben ik dat niet gewend. Het studentenleven met iedere avond feestjes werd toch wel even iets anders.

Naast mijn studentenhuis in Leiden werd het kantoor van Boekuwzending.com de tweede plek waar ik deze afgelopen weken vaak te vinden was. Gelukkig voelde ik mij hier ook gelijk thuis, vanaf de eerste dag was het mij gelijk duidelijk dat het een heel hecht en gezellig team is. Naast alle gezelligheid kwam natuurlijk ook het moment dat ik aan de bak moest, wekelijks kreeg ik een aantal opdrachten waar ik zelf een invulling aan mocht geven en mee aan de slag kon. Dit waren opdrachten als het bedienen van de live chat, klantenanalyse maken en social media ideeën bedenken.

Sorry school

Tijdens mijn stage heb ik onwijs veel geleerd. Sorry leraren, maar voor mijn gevoel heb ik zelfs meer dan die drie jaar op school. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe het bedrijf met klanten omgaat, elke klant is even belangrijk voor het bedrijf. Dat zeggen natuurlijk heel veel bedrijven, maar ik kan je met zekerheid zeggen dat dit bij Boekuwzending.com ook echt het geval is, dat is naar mijn idee de kracht van het bedrijf. Natuurlijk heb ik ook veel geleerd van Robin, die mijn stagebegeleider was. Hierdoor ben ik beter geworden in de marketing en communicatie en een stuk handiger geworden in het plannen en organiseren van opdrachten.

Mee met de BUZ-Helden

Een aantal dagen mocht ik als cameraman mee op het Buzzie. De chauffeurs halen met het Buzzie pakketten op bij bedrijven hier in de regio. De Buzzie’s zijn sinds kort op de weg, vandaar dat mijn project was om hier een promotiefilm over te maken. De chauffeurs waren onze acteurs en ze waren erg enthousiast. Wil je het resultaat bewonderen? Kijk dan op ons Youtube kanaal.

Toekomstplannen

Na deze stage ga ik nog één jaar naar school toe, dit is mijn afstudeerjaar. Als alles is afgerond ben ik pas 22 en dan vind ik mezelf nog te jong om gelijk aan het werk te gaan. Daarom wil ik graag een half jaar naar het buitenland om te backpacken. Na mijn reis wil ik graag een master doen, welke master en waar ik dat wil gaan doen, dat weet ik nog niet.

Boekuwzending.com bedankt!

Ik heb echt een leuke stage gehad bij Boekuwzending.com en daar wil ik iedereen heel erg voor bedanken. Natuurlijk blijf ik Boekuwzending.com volgen en zie ik jullie binnenkort allemaal met grote foto’s op de BUZ bus door heel het land. Wat zeg ik, door heel Europa.

Groetjes,

Fabian Clemens