Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Wel of niet bloggen, dat is mijn vraag!

Geplaatst op: 29 mei 2015

Je bent geland op de nieuwe website van Balder Logistiek. Professionals in de logistiek zie ik nog niet veel bloggen, maar past deze blog op deze plaats? Moet er een blog staan op onze site? Steeds meer wetenschappers doen het, steeds meer promovendi doen het, sporters doen het, dus moet/mag ik nu ook?

"Ja, ik wil!"
Ja, ik wil graag bloggen en dat wordt extra gemotiveerd door het feit dat één van de wensen op mijn “bucket-list”, alweer een modern woord, is om een boek uit te brengen voor startende ondernemers gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik heb video blogs gezien, maar laat ik eens beginnen met een tekstblog. In de Engelse krant The Guardian las ik een lijstje met de ‘hotste’ science blogs. Mijn uitdaging om in de lijst van hotste Logistieke of hotste ondernemersblogs te verschijnen.

Maar waarom?
Waarom zou je bloggen? Ik denk relatief simpel, omdat het leuk is en omdat het je verder kan helpen. Niet meer en niet minder. Is bloggen noodzaak? Nope… dat zou ik niet willen zeggen, maar bloggen kan je veel brengen, heb ik gelezen. Ik las: “Bloggen dwingt je om na te denken over je onderwerp, omdat je moet bedenken wat je wilt schrijven. En hoe meer je nadenkt over je onderwerp, hoe meer helderheid en duidelijkheid er komt”.  Dit is natuurlijk helemaal waar, maar bloggen geeft je ook inspiratie, simpelweg omdat je op een andere manier over je onderwerpen nadenkt.

Verrijking en relativering
Schrijven is niet mijn sterkste kant, maar wellicht ga ik dat ook nog leren door het te doen. Iedere maand ga ik een blog schrijven over of ondernemen of over logistiek. Na verloop van tijd heb ik dan een boek, waarvan ik hier plechtig beloof dat ik dat natuurlijk ook ga uitbrengen. Iedere maand maak ik in een college blok mijn actuele actielijst en dit helpt om je gedachten op een rijtje te zetten. Altijd goed! Vooral voor het parkeren en verder door brainstormen van “goede” ideeën. Iedere dag heb ik goede ideeën, en die ideeën die lang op mijn college blok staan worden uiteindelijk allemaal uitgevoerd. Bloggen gaat mij helpen om zaken met andere ogen te bekijken: wat is interessant, wat is leuk en wat is er vermeldenswaardig? Dat kan je een heel ander perspectief geven op je gedachte. Dat geeft verrijking en relativering en wie wil dat nu niet?! Wat een mooie bijkomstigheid is, is dat bloggen jouw zichtbaarheid op het internet vergroot. Ik hoop dat ik feedback krijg op hetgene wat ik schrijf. Elke reactie kan potentieel leerzaam zijn. Het schijnt dat de lezers van je blog geïnteresseerd kunnen raken in jou en jouw bedrijf. Altijd goed, voor contacten, voor uitnodigingen en voor de netwerken.

Op naar de volgende blog!

Rik Balder