Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Wie is hier de DJ!?

Geplaatst op: 22 jul 2016

De dagelijkse kantoorissues, iedereen heeft er mee te maken. Wel of geen airco aan, goede of slechte koffie, muziek of geen muziek. Zo ja welke muziek dan? Naast het versturen van alle pakketten en pallets zorgen wij er met zijn alle voor dat wij goed en hard aan de slag kunnen gaan en dat is leuk. Maar hoe gaat dat er bij ons aan toe?

Mmmm, taart

Een van de dingen waar wij bij Boekuwzending.com altijd heel enthousiast van worden is taart. Zoals te lezen in de blog van Diane komt er vaak veel lekkers voorbij. Een grote zak drop, lekkere koekjes of lekker stukje fruit. Kortom echte snoepers zijn wij hier. Of we zorgen voor de goede werksfeer door elkaar aan het lachen maken met gekke weetjes, voorbeelden hiervan? Die lees je verder in mijn blog.

Box ouwe

Bij Boekuwzending.com hebben wij de totale controle over wat we willen horen, qua muziek dan. Wie de box in beheer heeft, die bepaalt. De ene kan Radio 538 niet uitstaan en de ander wil niets horen van 3FM. Gelukkig hebben we het vaak te druk om hier echt last van te hebben.  Dat klinkt voor Rik en Margreet dan ook als muziek in de oren.

Naast de radiozenders en de YouTubefilmpjes, hebben wij ook het gevaar van de verzoekjes. Het is maar net wie de boxen in beheer heeft of deze aanvragen ook worden gehonoreerd.  Ik persoonlijk ben daar niet zo van, ben als de dood dat er dan meteen mensen gaan meezingen. Er zijn een hoop talenten te ontdekken bij Boekuwzending.com maar zingen hoort daar zeker niet bij. Het is dat we dubbelglas hebben….

Klassiek versus goede beat

Muziek en leren, er wordt vaak de vraag gesteld of je beter kunt leren/werken met muziek aan. Het schijnt te zijn dat klassieke muziek hier het beste bij past. Aangezien wij elke dag 2% willen verbeteren vraag ik me af of muziek ons daar goed bij kan helpen. Ik denk dat het antwoord een beetje in het midden ligt. Het ene moment kun je wel een flinke beat gebruiken en het volgende moment heb je liever dat niemand dat liedje mee mompelt. Persoonlijk zie ik klassieke muziek wel zitten, 9 van de 10 keer zit daar namelijk geen tekst bij.

Wist je dat?

Nu de leuke/gekke/nutteloze weetjes, daar zijn wij op kantoor erg goed in. Zo weten wij elkaar ook altijd goed aan het lachen te maken. Wist je dat…

-          Lottie heel veel nutteloze feitjes weet? Zo weet zij mij te vertellen dat koeien meer melk geven bij het horen van klassieke muziek met als detail dat Mozart daarbij echt de uitblinker blijkt te zijn.

-          Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als drugs, eten en seks. Dat zeggen wetenschappers van de McGill University. Wanneer je naar je favoriete muziek luistert, komt er dopamine vrij. Dit is dezelfde stof die ook wordt aangemaakt onder invloed van drugs, seks of tijdens het eten van je favoriete eten.

-          Mensen sneller en meer drinken bij luide muziek. Staat de muziek hard in de kroeg? Grote kans dat je meer en sneller gaat drinken. Wetenschappers van een Franse Universiteit ontdekten dit door het gedrag van bierdrinkende mannen te observeren. De harde muziek hitst de kroegbezoekers kennelijk op waardoor ze meer gaan drinken. Ook is het lastig om een goed gesprek te voeren met harde muziek op de achtergrond, waardoor er meer wordt gedronken.

-          Een liedje dat in je hoofd blijft hangen, ook wel een ‘oorwurm of ‘brain itch’ wordt genoemd.

Je hebt er niks aan, maar wel fijn om te weten.

Hoe gaat het er bij jullie aan toe op de werkvloer?

Groetjes,

Vincent Dorrestein