Logo Boekuwzending.com Logo Boekuwzending.com

Zelfrijdend Buzzie scoort

Geplaatst op: 13 apr 2016

Boekuwzending.com testte  de eerste vrijdag  van deze maand als eerste in Nederland met een zelfrijdend busje dat pakketten ophaalt. De zelfrijdende Buzzies hebben een snelheidsbeperking van 40 kilometer per uur en zijn in de Amerikaanse staat Californië al op de weg getest. Professor Zì Zǒu Shì van de Hong Kong Universiteit was in Nieuw-Vennep en zei: “Het prototype is vooral gemaakt met veiligheid in gedachten.” 1 april natuurlijk, maar wel een hoop aandacht voor het ophalen van pakketten en pallets middels deze grap.

NLGroeit

Op de Hofvijver in Den Haag was een prachtig event begin deze maand. Het NLgroeit  Event om ondernemers te verbinden en in contact te brengen met dé mensen en kennis die ze nodig hebben om hun bedrijf succesvol te laten doorgroeien. Een aantal sprekers nam het voortouw over groeidoelen, kansen en juiste tools. Een van de interessante sprekers was Tom Coronel.

Tom Coronel

Tom Coronel, autocoureur én ondernemer, had een enthousiast verhaal over topsport en ondernemen. Coronel werd in 2011 E-commerceman van het jaar. “Een autocoureur eindigde boven Cool Blues Pieter Zwart. Hoe kan dat?” riep hij zelf verbaasd uit. De sportman heeft namelijk niet alleen wereldwijd geracet, maar ook (sinds 2001) een groot aantal webshops opgezet. Hij onderstreepte dat competitie in hem zit. “En competitie is topsport. En ondernemen is dat ook. Als ik meedoe, wil ik winnen”, zei hij. Coronel stipte de snelle veranderingen in de wereld aan: “Over een paar jaar kunnen we een dagje gaan shoppen in Melbourne. Het is aan ons om iets met al die veranderingen te doen.” Hij eindigde zijn verhaal, waar het enthousiasme letterlijk vanaf sprong: “Met focus en discipline kun je meer bereiken dan je zelf denkt.”

Aanpassen en veranderen

Ik ben het als oud betaald voetbal assistent scheidsrechter en topsporter helemaal met Tom eens. Buiten het feit dat iedere E-commerce man, zoals ik, moet kijken naar Cool Blue, moet je iedere dag kijken waar processen anders kunnen, deze aanpassen, veranderen en weer opnieuw evalueren. De markt verandert iedere dag en over een paar jaar kunnen we niet alleen een dagje shoppen in Melbourne, maar rijden er ook busjes die zelf zendingen gaan laden en komen lossen.

Drones

Vorig jaar was onze 1 april grap het bezorgen via drones, maar deze week was in het nieuws dat er weer een echte bezorgservice via drones van start is gegaan in Afrika. Weliswaar van medische goederen in dun bevolkt gebied, maar weer een stap dichterbij in de wereld van zelf bezorg service in de logistiek.

What’s next? Ik hoor graag nieuwste aanpassingen en innovaties….

Rik Balder