skip to Main Content

ONZE ALGEMENE VOORWAARDEN

DIRECT VERZENDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN BOEKUWZENDING.COM

pakketshop

ALGEMENE VOORWAARDEN WEBSITE – BOEKUWZENDING.COM

 

Algemene Voorwaarden in Algemeen Bekend Nederlands.
Geen verrassingen, geen moeilijke woorden en geen kleine lettertjes

Onze Algemene Voorwaarden zijn begrijpelijk, overzichtelijk en kort. Geen moeilijke taal, maar gewoon heerlijk, helder Hollands. In deze versie dan. Voor de uitgebreide (en ok, iets ingewikkelder) versie, verwijzen we je graag naar <deze link>. In de Algemene Voorwaarden leggen wij uit wat we doen en wat we van onze klanten verwachten, maar – en dit is veel belangrijker – ook wat jij van ons kunt verwachten.

 

Wij maken in onze Algemene Voorwaarden geen onderscheid tussen particuliere en zakelijke klanten, dus we hebben één versie voor iedereen. We zeiden toch dat het overzichtelijk was?

 

 1. Definities

Eigenlijk zijn er voor ons maar twee definities die ertoe doen:

 1. jij, oftewel de klant, oftewel de koning
 2. wij, oftewel BOEKUWZENDING.com, oftewel de plek waar jij koning bent

 

 1. Toepasselijkheid

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedereen die via onze dienst iets verzendt of heeft verzonden. Als er aan een bepaalde dienst aparte voorwaarden verbonden zijn, dan vermelden wij dat altijd duidelijk, maar ook dan blijven de Algemene Voorwaarden zoals ze hier staan van kracht.

 

 1. Persoonsgegevens

Wij verzamelen alleen de gegevens die jij vrijwillig verstrekt. Denk hierbij aan jouw eigen adresgegevens, maar ook die van je ontvanger. Daarnaast kan het voorkomen dat wij om douane- en/of veiligheidsredenen jouw gegevens delen met de desbetreffende autoriteiten. Dan weet je dat.

 

 1. Contact
 2. Zoals dat hoort in de 21e eeuw, kun je ons op verschillende manieren bereiken:
  1. Bellen (oldskool, maar zeer effectief): +31 (0)252-245 480
  2. Mailen: info@boekuwzending.com
  3. Schrijven (pen, papier, postzegel, etc.):

Bennebroekerweg 267
1435 CJ Rijsenhout

 1. Social media:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Twitter

 1. Wij zijn bijna altijd bereikbaar per telefoon en nemen hem ook altijd lekker snel op. Maar ook als je ons mailt of het contactformulier op de site gebruikt, reageren we snel en persoonlijk.
 2. Wij zijn dol op bezoek en vinden het dan ook superleuk als je even langs komt voor een bak goede koffie of een op maat gemaakt voorstel. Ons bezoekadres is:

Bennebroekerweg 267
1435 CJ Rijsenhout (NL)

 1. Voor de volledigheid, je weet nooit wanneer je ze nodig hebt:
 • BTW-nummer: NL855552992B01
 • KVK-nummer: 64169359

 

 1. Aanbod

Ons aanbod en de bijbehorende prijzen staan duidelijk en overzichtelijk op onze website. Natuurlijk maken ook wij weleens een (type)fout en daar mag je ons zeker op wijzen en in sommige gevallen zelfs aan houden, maar blijf wel je gezonde verstand gebruiken, ok? Hoe scherp onze tarieven ook zijn, een pakketje kan bijvoorbeeld nooit binnen 24 uur in Australië aankomen voor € 4,95.

 

 1. Prijzen
 2. Al onze prijzen zijn exclusief
 3. Klanten – pardon, koningen – die eenmalig via ons een pakketje versturen kunnen gebruik maken van de tarieven zoals die op onze website staan.
 4. Koningen die vaker pakketjes via ons verzenden en een account aanmaken, krijgen aangepaste tarieven op basis van hun verzendprofiel.

 

 1. Overeenkomst
 2. Als jij ons een pakketje geeft, dan versturen wij het. Simpel.
 3. Als je andere dingen bij ons besteld hebt, zoals een extra snelle levering, dan regelen wij dat ook voor je. Dat hebben we tenslotte afgesproken.
 4. Na je bestelling krijg je altijd een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de afgenomen diensten, de gemaakte afspraken en de prijs. Bovendien vind je een overzicht van al jouw zendingen op https://mijn.boekuwzending.com/.
 5. Het kan voorkomen dat wij, om jouw pakketje op het gewenste moment op de gewenste plek te krijgen, een externe partij aanhaken. Dan weet je dat alvast.

 

 1. Beloftes & garanties
 2. Wij doen wat we beloven. Punt.
 3. Wij garanderen dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw pakket of brief afgeleverd wordt waar en wanneer jij dat wilt.
 4. Garanties wat betreft de kwaliteit van de levering zijn alleen geldig als wij dit nadrukkelijk aan je bevestigen.

 

 1. Bezorging & uitvoering
 2. Wij bezorgen 7 dagen per week, behalve op sommige feestdagen, omdat we die zelf ook graag vieren.
 3. Onze planning en leveringstermijn is altijd gebaseerd op de informatie die op het moment van bestellen beschikbaar was. Dit betekent dat wij er helaas niets aan kunnen doen als op de dag van levering bijvoorbeeld de snelweg afgesloten is of door een storm de vliegtuigen aan de grond blijven.
 4. In principe leveren wij altijd op de afgesproken datum en tijd, maar als dat om wat voor reden dan ook dreigt niet te lukken, nemen wij meteen contact met je op.
 5. Als je nu iets anders, speciaals of geks wilt en dat niet op de site kunt vinden, geef ons dan even een belletje. Dat vinden wij gezellig en bovendien is het onze ervaring dat in overleg veel mogelijk is.

 

 1. Betaling
 2. Wij incasseren betalingen in principe altijd via automatische incasso en binnen 7 dagen, tenzij we dat anders af hebben gesproken. Makkelijk voor jou, zekerheid voor ons, iedereen blij.
 3. Als je denkt dat de factuur niet klopt, willen we je vragen om ons dit binnen 10 dagen schriftelijk te laten weten, dan duiken wij er meteen in.
 4. Bij grotere zendingen kunnen wij vragen om een (gedeeltelijk) voorschot van de betaling.

 

 1. Herroepingsrecht

We kunnen je pakketje of brief natuurlijk niet “ont-verzenden”. Wat we wél kunnen doen als jij je bedenkt, is kijken of wij jouw zending nog ergens kunnen onderscheppen. We beloven niks, maar we doen ons best! 

 1. Verzendkosten bij herroeping

Als je om wat voor reden dan ook besluit om je zending terug te roepen, dan verwachten we wel nog steeds dat je ervoor betaalt. Klinkt streng en dat is het ook wel een beetje. Wij hebben ons tenslotte aan de afspraak gehouden en verwachten dat jij dat ook doet. De retourkosten zijn in dit geval hetzelfde als de “heen-kosten” plus een toeslag van €3,50. 

 1. Bezwaren & klachten
 2. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar als jij een gebrek in jouw zending hebt ontdekt, laat het ons dan binnen 2 dagen weten via mail@boekuwzending.com.
 3. Als je een andere klacht hebt over onze levering, laat ons dit dan binnen 5 dagen schriftelijk weten. Anders gaan we ervan uit dat je gewoon blij met ons bent en gaan we verder om een glimlach bij andere klanten te bezorgen.
 4. Wij doen ons best om elke klacht binnen 1 werkdag af te handelen, zodat jij snel weet waar je aan toe bent en wij snel weer een tevreden koning hebben.
 1. Geschillen
 2. Hoewel wij er alles aan doen om bij klachten of geschillen met een passende oplossing te komen, kán het voorkomen dat we er samen echt niet uitkomen. Het gebeurt gelukkig bijna nooit, maar als je het gevoel hebt dat wij je niet verder kunnen helpen met je klacht of claim, dan kun je je zaak binnen 12 maanden voorleggen aan het sectorinstituut Transport en Logistiek.
 3. Bij mogelijke geschillen geldt altijd het Nederlands recht. 
 1. Branchegarantie
 2. Wij zijn aangesloten bij FENEX en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat jij je geld écht terugkrijgt als je door de geschillencommissie in het gelijk bent gesteld. Wel zo fijn.
 3. Als je gebruik wilt maken van de branchegarantie, dan moet je dit schriftelijk melden bij TLN.
 1. Tot slot

Tot slot willen we nog even zeggen dat wij heel blij zijn met jou als koning van ons verzend-koninkrijk. Nu hoeven we je alleen nog maar even te melden dat wij het jou natuurlijk laten weten wanneer de Algemene Voorwaarden wijzigen en we zijn klaar. Bij dezen. Zo, nu kun je weer leuke dingen doen.

VRAGEN OF TWIJFELS?

Indien u nog vragen of twijfels heeft kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer +31(0) 252 245480 of via e-mail: info@boekuwzending.com.

De algemene voorwaarden zijn ook te downloaden in PDF: klik hier

WILT U MEER INFORMATIE OF DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN?

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
NOOIT MEER ZOEKEN OM TRANSPORT TE BOEKENBOEKUWZENDING.COM